Kook de rijst in gezouten water volgens de aanduidingen op de verpakking en giet af. Snij de paprika in kleine blokjes.
Snipper de sjalot en de knoflook fijn. Giet 3 el olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook en de sjalot gedurende 3 min. Voeg de groenten en de sambal oelek toe en roerbak 15 min. Giet de rijst erbij en laat nog 5 min. bakken.
Bak spiegeleieren. Serveer de gebakken rijst met de eieren.Tip: voor perfect ronde spiegeleieren, vet je de binnenkant van een ronde uitsteekvorm in. Leg de vorm in een ingevette pan en breek het ei erin. Bak op een zacht vuur. Ga met de punt van een mes langs de binnenwanden van de uitsteekvorm en haal de vorm voorzichtig weg.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
501 KJ
Energie
119 kcal
Vetten
3.9 g
Fats acid satured
0.9 g
Koolhydraten
17 g
waarvan suikers
3.9 g
Eiwitten
3.4 g
salt
0.32 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.