Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappel en snij in plakken van 2 mm. Snipper de sjalot fijn en stoof ze met de geperste knoflook aan in wat olie op een zacht vuurtje. Voeg er na enkele minuten de spinazie aan toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
Bak ondertussen de champignons kort op hoog vuur in wat olie. Blijf roeren en kruid met de 1/2 van de tijm, peper en zout. Knijp de spinazie uit zodat het meeste vocht is verdwenen. Roer doorheen de ricotta.
Maak laagjes in een ingevette ovenvaste ovenschaal: smeer de 1/2 van de spinaziericotta. Maak daarop een dakje van aardappel. Leg daarop de 1/2 van de champignons en terug wat aardappel. Smeer er de rest van de spinaziericotta op en eindig met de rest van de champignons. Werk af met de mozzarella. Schuif in de oven tot de kaas goudbruin is. Werk af met tijm.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
395 KJ
Energie
94 kcal
Vetten
5.7 g
Fats acid satured
3.1 g
koolhydraten
4.9 g
waarvan suikers
2.0 g
Eiwitten
5.5 g
salt
0.07 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.