Roulade van groene kool met een vulling van varkens-rundsgehakt en abdijkaas
Roulade van groene kool met een vulling van varkens-rundsgehakt en abdijkaas
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de aardappelen en snij doormidden. Maak de bladeren van de kool los. Blancheer ze 2 min. lang in gezouten kokend water. Laat uitlekken en doe schrikken onder water. Dep de bladeren droog en verwijder het dikke gedeelte in het midden.
Hak de sjalot fijn en fruit 5 min. in olie. Meng het gehakt met de kaas, het ei, de sjalot en de tijm. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel en rol ze tot balletjes. Schik 1 balletje op een koolblad, vouw de randen dicht en rol stevig op. Bind de roulade vast met keukentouw.
Giet de gevogeltefond en het water in een kookpot. Breng langzaam aan de kook. Giet de roulades en de aardappelen in het kokend water. Zet het deksel erop en laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Serveer de roulades en de aardappelen met wat bouillon.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
336 KJ
Energie
80 kcal
Vetten
4.5 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
4.3 g
waarvan suikers
0.7 g
Eiwitten
5.3 g
salt
0.24 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.