Gebakken eendenborstfilet met appeltjes en Macaire aardappelen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gebakken eendenborstfilet met appeltjes en Macaire aardappelen

Gebakken eendenborstfilet met appeltjes en Macaire aardappelen

Voorbereiding 5 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 5 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snij de appels in halve maantjes. Bak de aardappelen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Zet een pan op een gemiddeld vuurtje. Kruid de velkant van de eendenborstfilet en bak het vlees 5 min. op de velkant in de hete pan, zonder vetstof! De filet bakt in zijn eigen vet. Draai de filet om. Verlaag het vuur een beetje. Haal na enkele minuten de filet uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Doe indien nodig wat boter in diezelfde pan op een hoog vuur. Doe er de appels in en bak ze goudbruin. Blijf roeren. Doe er na enkele minuten ook de rozijntjes, cranberry’s en tijm bij. Doe er de honing bij en roer om. Serveer de appeltjes en de eend samen met de aardappeltjes.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 672 KJ
Energie 161 kcal
Vetten 8.8 g
Fats acid satured 3.2 g
koolhydraten 13 g
waarvan suikers 8.7 g
Eiwitten 6.9 g
salt 0.21 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • eendenborstfilet(s) 1
  • appels 3
  • golden rozijnen 25 g
  • veenbessen 40 g
  • tijm 5 g
  • Macaire aardappelen 2
  • honing 2 el

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • peper
  • zout
  • aluminiumfolie
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • eendenborstfilet(s) 1
  • appels 3
  • golden rozijnen 25 g
  • veenbessen 40 g
  • tijm 5 g
  • Macaire aardappelen 2
  • honing 2 el

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • peper
  • zout
  • aluminiumfolie