Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bieten in 4 of 8 (naargelang de grootte). Schik ze in een ovenschaal, besprenkel met een scheut olie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Bak 20 min. in de oven. Roer regelmatig om.
Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Pel en snipper fijn de knoflook. Hou wat pijnboompitten en rucola aan de kant voor de afwerking. Mix de bieten met 1 el olie per persoon, de knoflook, de pijnboompitten, 1/2 el pecorino per persoon, het limoensap, de basilicum en de rucola tot een pesto en kruid met peper en zout. Meng de pasta door de saus. Serveer met pecorino, de pijnboompitten en rucola.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
988 KJ
Energie
234 kcal
Vetten
8.5 g
Fats acid satured
1.1 g
Koolhydraten
31 g
waarvan suikers
4.2 g
Eiwitten
6.8 g
salt
0.22 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.