Risotto met plantaardige kip en groene kool | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Risotto met plantaardige kip en groene kool

Risotto met plantaardige kip en groene kool

Voorbereiding 5 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 5 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid
  1. Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Hak de munt fijn. Pers de citroen. Snipper de sjalot fijn.
  2. Blancheer de kool 5 min. in licht gezouten kokend water. Fruit de geperste knoflook en de sjalot in olie op een zacht vuur. Doe er de rijst bij. Schenk er de wijn bij en laat even inkoken. Blus met een pollepel hete bouillon. Roer voorzichtig tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Doe opnieuw een pollepel bouillon bij de rijst. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Kruid met peper en zout en meng er 1/2 van de kaas door.
  3. Bak de kip in wat olie op een zacht vuur. Meng de kool en de kip onder de risotto. Werk af met citroensap en kruid met munt. Geef er de kaas bij.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 540 KJ
Energie 128 kcal
Vetten 3.6 g
Fats acid satured 1.3 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 1.3 g
Eiwitten 7.6 g
salt 0.88 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • plantaardige kip 175 g
  • arboriorijst 150 g
  • gesneden savooikool 200 g
  • sjalot(ten) 1
  • teentje knoflook 0.5
  • Parmigiano Reggiano 50 g
  • blokje(s) groentebouillon 1
  • sap van citroen 0.5
  • munt 5 g
  • witte wijn 6 cl.

Niet inbegrepen in de box

  • water 250 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • plantaardige kip 175 g
  • arboriorijst 150 g
  • gesneden savooikool 200 g
  • sjalot(ten) 1
  • teentje knoflook 0.5
  • Parmigiano Reggiano 50 g
  • blokje(s) groentebouillon 1
  • sap van citroen 0.5
  • munt 5 g
  • witte wijn 6 cl.

Niet inbegrepen in de box

  • water 250 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout