Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Hak de munt fijn. Pers de citroen. Snipper de sjalot fijn.
Blancheer de kool 5 min. in licht gezouten kokend water. Fruit de geperste knoflook en de sjalot in olie op een zacht vuur. Doe er de rijst bij. Schenk er de wijn bij en laat even inkoken. Blus met een pollepel hete bouillon. Roer voorzichtig tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Doe opnieuw een pollepel bouillon bij de rijst. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Kruid met peper en zout en meng er 1/2 van de kaas door.
Bak de kip in wat olie op een zacht vuur. Meng de kool en de kip onder de risotto. Werk af met citroensap en kruid met munt. Geef er de kaas bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
540 KJ
Energie
128 kcal
Vetten
3.6 g
Fats acid satured
1.3 g
Koolhydraten
15 g
waarvan suikers
1.3 g
Eiwitten
7.6 g
salt
0.88 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.