Verwarm de oven voor op 180°C. Pers de knoflook tot moes. Bak de champignons in olie op een hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg er de knoflook en spinazie aan toe. Laat slinken. Kruid stevig met peper, zout en rits er de tijm over.
Rol het deeg uit op een ovenplaat met bakpapier. Leg een dun laagje van de pizzasaus op één 1/2 van de bodem. Blijf een halve cm van de rand. Strooi er een beetje mozzarella over. Doe er het champignonmengsel op en werk af met extra mozzarella en basilicum.
Plooi de pizza over 1/2 dicht en duw de randjes toe. Klop het ei los met een scheutje water en strijk het over de calzone. Bak de pizza 20 min. in de oven.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
737 KJ
Energie
175 kcal
Vetten
6.1 g
Fats acid satured
1.7 g
Koolhydraten
23 g
waarvan suikers
1.2 g
Eiwitten
6.3 g
salt
0.85 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.