Witte pens met aardpeerpuree en gegrilde pompoen | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Witte pens met aardpeerpuree en gegrilde pompoen

Witte pens met aardpeerpuree en gegrilde pompoen

Voorbereiding 5 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 5 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de rozemarijn fijn. Schil de aardappelen en aardperen en snij ze in even grote stukken. Kook ze samen gaar in een grote kookpan water.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de blokjes butternut over. Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met zout, peper, cayennepeper en de fijngehakte rozemarijn. Schep alles goed om en rooster 15 min in de oven.

  3. Bak de witte pensen op een laag vuur in een klontje boter. Plet de aardappelen en aardperen tot een gladde puree. Voeg wat boter en warme melk toe en meng. Kruid met zout en peper. Serveer de pensen met de puree en de geroosterde pompoenblokjes.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 133 kcal
Vetten 8,5 g
koolhydraten 10 g
waarvan suikers 1.0 g
vezels 1,7 g
Eiwitten 4,1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aardperen 175 g
  • Krielaardappelen 400 g
  • Butternutblokjes 200 g
  • Cayennepeper 0.25 el
  • Witte pensen 2
  • Takjes rozemarijn 1
  • Olijfolie
  • Boter
  • Melk
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aardperen 175 g
  • Krielaardappelen 400 g
  • Butternutblokjes 200 g
  • Cayennepeper 0.25 el
  • Witte pensen 2
  • Takjes rozemarijn 1
  • Olijfolie
  • Boter
  • Melk
  • Peper
  • Zout