Verwarm de ovengrill voor. Snij de kip in blokjes. Blancheer de broccoli 5 min. in licht gezouten water. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de kip gaar in wat boter, op een laag vuur. Kruid met peper en zout. Meng de verbrokkelde gorgonzola met de gruyère en 1/2 van de Parmezaanse kaas. Doe er de room en eventueel wat melk bij en verwarm dit mengsel traag op een zacht vuurtje terwijl je blijft roeren. Zorg dat alle kazen gesmolten zijn.
Meng de kip en broccoli onder de pasta en giet er de kaassaus bij. Roer losjes onder elkaar. Stort het mengsel in een ovenschaal. Scheur er de mozzarella over uit. Strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over. Zet de schaal nog 5 min. onder de hete grill. Strooi er bij het serveren de gehakte peterselie over.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
914 KJ
Energie
218 kcal
Vetten
10 g
Fats acid satured
5.9 g
Koolhydraten
17 g
waarvan suikers
1.8 g
Eiwitten
14 g
salt
0.41 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.