Schelvis in een korstje, pastinaakpuree en groene saus
Schelvis in een korstje, pastinaakpuree en groene saus
Voorbereiding20 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook ze samen met de pastinaakblokjes in gezouten water. Laat uitlekken. Mix met de melk tot een fijne puree. Kruid bij en zet opzij.
Mix de gedroogde tomaten, het paneermeel en 2 el olijfolie tot een pasta. Leg de schelvisfilets in een met bakpapier beklede ovenschaal. Strijk de pasta van gedroogde tomaat over de filets en zet de schotel 15 tot 18 min. in de oven.
Mix de groene olijven en de room tot een saus. Verwarm de saus op een zacht vuurtje. Bak de spinazie even aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Serveer de schelvisfilets met de saus van groene olijven, de pastinaakpuree en de gebakken spinazie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
413 KJ
Energie
99 kcal
Vetten
4.7 g
Fats acid satured
1.9 g
Koolhydraten
7.6 g
waarvan suikers
2.5 g
Eiwitten
5.6 g
salt
0.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.