Varkenskotelet met champignonsaus en pastinaakpuree
Varkenskotelet met champignonsaus en pastinaakpuree
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil en snij de aardappelen in stukken. Zet samen met de pastinaak onder met water, voeg een flinke snuf zout toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15-20 min. koken.
Verwijder het zand van de champignons en snij in 4. Hak de peterselie fijn. Kruid het vlees met peper en zout. Verwarm een klontje boter in een pan op een hoog vuur en bak de champignons 2-3 min. Haal ze uit de pan en voeg een klontje boter toe. Draai het vuur naar middelhoog en bak het vlees 4 min. aan één kant. Draai het vuur iets lager en bak vervolgens het vlees nog eens 4 min. aan de andere kant. Haal het vlees uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie. Blus de pan met wijn en laat 1 min. uitkoken. Voeg de fond en champignons toe en laat de saus tot de 1/2 inkoken. Voeg vervolgens al roerend enkele klontjes boter toe, gevolgd door de peterselie. Kruid met peper en zout.
Giet de aardappelen en pastinaak af en stamp samen met een klont boter, een snuf nootmuskaat en peper en zout tot een puree. Serveer samen met het vlees en de saus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
389 KJ
Energie
93 kcal
Vetten
4.3 g
Fats acid satured
2.1 g
Koolhydraten
7.3 g
waarvan suikers
1.2 g
Eiwitten
5.5 g
salt
0.14 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.