Dunne lende met gegrild witloof, ansjovissalsa en rozemarijn-krieltjes
Dunne lende met gegrild witloof, ansjovissalsa en rozemarijn-krieltjes
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de krieltjes doormidden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olie en breng op smaak met peper, zout en de helft van de rozemarijn. Meng goed dooreen en schuif 25 min. in de hete oven. Besprenkel het vlees met olie en duw er enkele takjes rozemarijn in.
Hak de ansjovis en kappertjes grof en de peterselie fijn. Plet de knoflook tot moes. Verwarm een scheut olie in een sauspannetje en voeg de ansjovis, knoflook en kappertjes toe. Laat op een zacht vuurtje 5 min. garen en plet de ansjovis met een lepel plat. Voeg een klontje boter toe en meng tot een smeuïge saus. Kruid met peper en meng er de peterselie door.
Verwarm een grillpan op een hoog vuur en snij de witloof doormidden. Bak het vlees lende 2-3 min. in de grillpan, aan elke kant. Laat even rusten onder aluminiumfolie. Leg nu de witloof met de snijkant in de grillpan en gril 3 min. Draai om en gril nog eens 3 min. Leg op een schaal en besprenkel met de ansjovissalsa. Snij het vlees in plakjes en kruid met fleur de sel en peper. Serveer met de krieltjes en de witloof.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
446 KJ
Energie
106 kcal
Vetten
5.3 g
Fats acid satured
1.3 g
Koolhydraten
6.5 g
waarvan suikers
1.1 g
Eiwitten
7.8 g
salt
0.52 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.