Kruid het vlees met peper en zout. Doe wat bloem op een bord en haal het vlees erdoor. Verhit een klont boter in een kookpot op een hoog vuur en schroei de schenkels in 3-4 min. aan beide kanten dicht. Snij de selder in blokjes. Plet de knoflook tot moes.
Haal het vlees uit de pan, voeg wat nieuwe boter toe en stoof de ui en de helft van de knoflook 2 min. aan. Voeg de selder en wortel toe en stoof 3 min. verder. Kruid met peper en zout. Leg het vlees op de groenten en voeg de tomaten en het water toe. Zet het deksel op de pot en laat 25 min. pruttelen.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Hak de peterselie fijn en rasp de schil van de citroen. Meng de peterselie met de citroenrasp, de overgebleven knoflook en een flinke geut olie. Breng de gremolata op smaak met peper en zout. Serveer de ossobuco met de rijst en gremolata.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
483 KJ
Energie
116 kcal
Vetten
4.1 g
Fats acid satured
1.5 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
2.6 g
Eiwitten
6.6 g
salt
0.47 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.