Winter tabouleh met gekaramelliseerde appel en rozemarijn-feta uit de oven
Winter tabouleh met gekaramelliseerde appel en rozemarijn-feta uit de oven
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de feta in een ovenschaal en besprenkel met olie, peper en zout. Voeg de rozemarijn toe en schuif 15min. in de oven. Doe de butternut in een andere ovenschotel, besprenkel met olie, kruid met peper en zout en schuif 15 min. in de oven.
Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Schil en snij de appel in kwarten. Haal het klokhuis eruit en snij elk 1/4 nog eens doormidden. Verwarm een klontje boter in een antikleefpan op een middelhoog vuur en leg er de appel in. Bestrooi na 2 min. met de suiker en draai om. Laat nog 2 min. verder garen.
Hak de pecannoten grof en de peterselie fijn. Snij de uiteinden van de waterkers. Meng een klontje boter door de bulgur en prak met een vork los. Voeg de butternut, veenbessen, pecannoten, waterkers en peterselie toe. Meng en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de feta en gekaramelliseerde appel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
1089 KJ
Energie
260 kcal
Vetten
16 g
Fats acid satured
4.4 g
Koolhydraten
23 g
waarvan suikers
6.7 g
Eiwitten
5.8 g
salt
0.76 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.