Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de steak en boter op kamertemperatuur komen. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olie, peper en zout. Schuif 20-25 min. in de oven. Meng halfweg de baktijd even dooreen.
Snij de kappertjes, dragon en bieslook fijn. Meng ze samen met de mosterd, ketchup en de boter. Schep hetmengsel op een huishoudfolie en rol strak op tot een worst. Draai de uiteinden en leg 15 min. in de diepvriezer.
Verwarm een klontje boter in een pan en kruid de steak met peper en zout. Leg de steak in de bruisende boter en laat 2-3 min. bakken. Draai de steak om en bak nog 2 min. verder (= saignant) of 3 min. (= à point). Meng de veldsla aan met olie en azijn. Kruid met peper en zout. Serveer samen met de steak en zoete aardappelfrietjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
457 KJ
Energie
110 kcal
Vetten
4.7 g
Fats acid satured
3.1 g
koolhydraten
6.8 g
waarvan suikers
2.1 g
Eiwitten
9.2 g
salt
0.32 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.