Verwarm de frietketel en de oven voor op 180°C. Snij de champignons in 4. Hak de salie fijn. Stoof de champignons 2 min. aan in een klontje boter. Voeg het spek toe en roerbak 2 min. verder. Voeg nu ook de salie toe, kruid met peper en zout en bak nog 1 min. verder.
Meng het champignonmengsel met het gehakt. Kruid met peper en zout. Leg de kalkoen tussen een vel bakpapier en klop met een deegrol plat. Beleg de lapjes met telkens 2-3 el van het gehaktmengsel. Rol de lapjes op en prik vast met een tandenstoker. Verwarm een klont boter in de pan en bak de rolletjes in 5 min. rondom bruin. Schuif vervolgens nog 10 min. in de oven.
Schil en halveer de peertjes en haal het klokhuis eruit. Verwarm een klont boter in een pan en bak ze in 5 min. gaar. Besprenkel met een snufje kaneel. Frituur de kroketjes volgens de instructies op de verpakking. Serveer samen met de rolletjes en de peertjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
435 KJ
Energie
104 kcal
Vetten
4.5 g
Fats acid satured
2.2 g
koolhydraten
7.9 g
waarvan suikers
4.2 g
Eiwitten
6.7 g
salt
0.50 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.