Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kip met peper en zout. Verwarm een grillpan op een hoog vuur en grill de kip 5 min. aan beide kanten. Schuif ze nog 15 min. in de oven zodat ook de binnenkant gaart.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Haal de paprika's uit de bokaal en snij in kleine stukjes. Meng de paprika's samen met een klontje boter onder de couscous en kruid met peper en zout.
Hak de koriander en peterselie fijn. Plet de knoflook tot moes en rasp de schil van de citroen. Meng samen met de ras el hanout en een flinke geut olijfolie tot een pittige chermoula-saus. Kruid met peper en zout. Serveer de couscous met de kip en de chermoula.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
613 KJ
Energie
146 kcal
Vetten
3.2 g
Fats acid satured
1.0 g
Koolhydraten
16 g
waarvan suikers
1.6 g
Eiwitten
12 g
salt
0.35 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.