Shakshuka met mediterrane groenten en eieren | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Shakshuka met mediterrane groenten en eieren

Shakshuka met mediterrane groenten en eieren

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood af volgens de instructies op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg vervolgens de paprika toe, roerbak 3 min. verder. Voeg nu de courgette toe, bak nog 2 min. verder. Kruid met ras el hanout, paprika en peper en zout. Voeg nu de tomaten en de suiker toe en laat 5 min. sudderen.
  3. Maak kuiltjes in de saus en breek er de eieren in. Verkruimel de feta boven de pan. Zet een deksel op de pan en laat 5 à 7 min. pruttelen op een zacht vuur (tot het eiwit gestold is en de dooier nog lopend is). Hak de koriander grof. Serveer de shakshuka met de koriander en het versgebakken brood.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 415 KJ
Energie 100 kcal
Vetten 4.4 g
Fats acid satured 1.9 g
Koolhydraten 9.1 g
waarvan suikers 2.5 g
Eiwitten 5.3 g
salt 0.48 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • ciabatta 0.5
  • ui 0.5
  • teen(tenen) knoflook 1
  • paprikareepjes 115 g
  • courgetteblokjes 125 g
  • ras el hanout 1 tl
  • gehakte tomaten 250 g
  • eieren 4
  • feta 50 g
  • verse koriander 10 g

Niet inbegrepen in de box

  • suiker 1 tl
  • paprikapoeder 0.5 tl
  • klontje boter 1
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • ciabatta 0.5
  • ui 0.5
  • teen(tenen) knoflook 1
  • paprikareepjes 115 g
  • courgetteblokjes 125 g
  • ras el hanout 1 tl
  • gehakte tomaten 250 g
  • eieren 4
  • feta 50 g
  • verse koriander 10 g

Niet inbegrepen in de box

  • suiker 1 tl
  • paprikapoeder 0.5 tl
  • klontje boter 1
  • peper
  • zout