Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood af volgens de instructies op de verpakking.
Pel en snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg vervolgens de paprika toe, roerbak 3 min. verder. Voeg nu de courgette toe, bak nog 2 min. verder. Kruid met ras el hanout, paprika en peper en zout. Voeg nu de tomaten en de suiker toe en laat 5 min. sudderen.
Maak kuiltjes in de saus en breek er de eieren in. Verkruimel de feta boven de pan. Zet een deksel op de pan en laat 5 à 7 min. pruttelen op een zacht vuur (tot het eiwit gestold is en de dooier nog lopend is). Hak de koriander grof. Serveer de shakshuka met de koriander en het versgebakken brood.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
415 KJ
Energie
100 kcal
Vetten
4.4 g
Fats acid satured
1.9 g
Koolhydraten
9.1 g
waarvan suikers
2.5 g
Eiwitten
5.3 g
salt
0.48 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.