Snij de courgette in blokjes, snipper de ui en hak de bieslook fijn. Verwarm de boter in een grote pan op een middelhoog vuur en stoof de ui 2 min. aan. Voeg de spekblokjes toe en stoof 2 min. verder. Voeg de wortels toe en roerbak 2 min. alvorens de courgettes aan de pan toe te voegen. Roerbak 2 min. en giet de krieltjes in de pan. Laat nog 5-6 min. verder opwarmen en roer af en toe om. Kruid met peper en zout.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Je kan het wit enkele dagen in de koelkast bewaren voor een ander gerecht.
Meng vlak voor het serveren de bieslook door de preparatie en verdeel over 4 diepe borden. Laat iedereen 1 dooier door het geheel roeren voor een extra smeuïg geheel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
360 KJ
Energie
86 kcal
Vetten
4.3 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
6.8 g
waarvan suikers
1.5 g
Eiwitten
4.7 g
salt
0.54 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.