Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Bak het spek en laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt de boter in een diepe pan en voeg de bloem toe. Roer goed en laat even aanbakken. Roer er beetje bij beetje de melk door. Laat inkoken tot een mooi gebonden saus. Haal van het vuur.
Rasp de provolone en voeg ze toe aan de saus, samen met de ricotta en grana padano. Breng op smaak met peper. Meng de macaroni met de saus en het spek in een ovenschaal en laat 10 min. gratineren in de oven. Werk af met rucola.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
895 KJ
Energie
213 kcal
Vetten
9.7 g
Fats acid satured
5.3 g
Koolhydraten
21 g
waarvan suikers
2.7 g
Eiwitten
9.9 g
salt
0.88 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.