Schelvishaasje met prei, nootjes en aardappelmousseline
Schelvishaasje met prei, nootjes en aardappelmousseline
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Hak de noten fijn. Halveer de prei in de lengte en snij in halve maantjes. Hak de peterselie fijn en rits de tijmblaadjes van de takjes.
Stoof de prei op een zacht vuurtje in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en de tijm. Roer af en toe. Bak de vis in wat boter op een laag vuurtje aan beide kanten gaar. Kruid met peper en zout.
Prak heel fijn (= mousseline) de aardappelen met een klontje boter en warme melk bij. Kruid met peper en zout. Doe wat mousseline op een bord, dresseer er de vis en prei op. Werk af met de nootjes en de fijngehakte peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
371 KJ
Energie
89 kcal
Vetten
2.6 g
Fats acid satured
1.2 g
Koolhydraten
9.3 g
waarvan suikers
2.1 g
Eiwitten
6.3 g
salt
0.15 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.