Frittata van tomaat, salade van kikkererwten met verse kruiden
Frittata van tomaat, salade van kikkererwten met verse kruiden
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontpit en snij de tomaten blokjes. Hou een 1/2 tomaat per persoon apart.
Verhit 2 el olie in een grote pan, giet de tomatenblokjes erbij, breng op smaak met zout en laat 5 min. sudderen. Haal van het vuur en zet opzij. Snipper de koriander. Klop de eieren los en voeg de tomaten, komijn, koriander en cayennepeper eraan toe. Kruid met zout en roer omzichtig om. Giet 2 el olie in een ovenvaste pan, glij het mengsel erin en bak 3 min. op een zacht vuur. Bestrooi met kaas en bak 8 min. in de oven.
Hak de peterselie fijn en snipper de bieslook. Giet de kikkererwten af en spoel zeer goed. Maak een vinaigrette : het citroensap, 2 el olie, peterselie en bieslook. Kruid met peper en zout. Breng de kikkererwten op smaak met deze vinaigrette. Haal de frittata uit de pan en snij in parten. Serveer met de salade, schijfjes tomaat en rucola.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
396 KJ
Energie
95 kcal
Vetten
6.6 g
Fats acid satured
1.6 g
Koolhydraten
3.0 g
waarvan suikers
1.0 g
Eiwitten
5.1 g
salt
0.21 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.