Verwarm de oven voor op 200°C. Kook per persoon één ei gedurende 8 min. in water aan de kook. Meng het gehakt met het overige ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout.
Pel en snipper de ui en het teentje knoflook fijn. Stoof ze glazig in wat olie op een zacht vuurtje. Bak er de courgette bij. Voeg er de tomaten aan toe en kruid met 2/3 van de kruiden, peper en zout. Hou warm op een laag vuurtje. Pel de gekookte eieren en vorm er met het gehakt een bal rond. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en stop ze in de oven. Draai ze na 10 min. eens om en laat ze nog 10 min. verder bakken.
Bak de aardappeltjes 10 min. in wat olie, op laag vuur. Haal de vogelnestjes uit de oven en serveer met de saus en de aardappeltjes. Strooi er nog wat kruiden over.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
469 KJ
Energie
112 kcal
Vetten
6.1 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
6.6 g
waarvan suikers
1.1 g
Eiwitten
7.0 g
salt
0.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.