Verwarm de oven voor op 180°C, zet de grillstand aan. Pel en snipper de ui fijn. Rits de blaadjes van de tijm. Schil, snij in stukken en kook de aardappelen gaar in gezouten water. Blancheer de broccoli 5 min. mee. Stoof de ui in wat olie op een zacht vuurtje en doe er de prei bij. Kruid met peper, zout en 2/3 van de tijm. Laat een paar minuten zachtjes stoven. Bak het gehakt in wat boter op een middelhoog vuurtje. Kruid met peper en zout.
Smelt de boter en voeg er de bloem aan toe. Klop met een garde tot je een roux bekomt. Schenk er in deeltjes de melk bij. Kruid stevig met peper, zout en nootmuskaat. Laat de saus indikken. Voeg 2/3 van de kaas toe. Roer goed door elkaar.
Prak de aardappelen met de broccoli fijn met boter en meng er melk onder tot je een puree bekomt. Kruid met peper en zout. Doe de puree in een ovenschaal. Schep er de prei op en leg daarop het gehakt. Schenk de saus over de ovenschotel. Strooi er de rest van de kaas over en zet nog 10 min. onder de grill. Werk af met de resterende tijm.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
470 KJ
Energie
112 kcal
Vetten
6.2 g
Fats acid satured
3.4 g
koolhydraten
7.9 g
waarvan suikers
2.6 g
Eiwitten
5.4 g
salt
0.34 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.