Gelakt spek en puree van zoete aardappelen met komijn | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gelakt spek en puree van zoete aardappelen met komijn

Gelakt spek en puree van zoete aardappelen met komijn

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid
  1. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water en giet ze daarna af.
  2. Halveer het spek. Hak het knoflookteentje fijn. Doe de olie in een grote pan. Laat de knoflook 3 min. stoven. Voeg de harissapasta toe en laat 2 min. bakken. Voeg de rijstazijn, de sojasaus en het spek toe. Laat 10 min. op hoog vuur bakken tot de saus indikt en karamelliseert.
  3. Voeg de boter toe aan de aardappelen en breng op smaak met komijn, zout en peper. Prak de aardappelen fijn. Dien het spek op met de gekaramelliseerde saus en de puree van zoete aardappelen. Versier met bieslook.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 638 KJ
Energie 153 kcal
Vetten 10 g
Fats acid satured 4.4 g
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 3.5 g
Eiwitten 2.6 g
salt 0.52 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • sneetjes vers spek 6
  • harissapasta 0.5 tl
  • teentje knoflook 0.5
  • sojasaus 1 el
  • rijstazijn 0.5 el
  • zoete aardappelen 600 g
  • gemalen komijn 0.5 tl
  • stengels bieslook 5

Niet inbegrepen in de box

  • boter 20 g
  • arachideolie 1 el
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • sneetjes vers spek 6
  • harissapasta 0.5 tl
  • teentje knoflook 0.5
  • sojasaus 1 el
  • rijstazijn 0.5 el
  • zoete aardappelen 600 g
  • gemalen komijn 0.5 tl
  • stengels bieslook 5

Niet inbegrepen in de box

  • boter 20 g
  • arachideolie 1 el
  • zout