Gelakt spek en puree van zoete aardappelen met komijn
Gelakt spek en puree van zoete aardappelen met komijn
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water en giet ze daarna af.
Halveer het spek. Hak het knoflookteentje fijn. Doe de olie in een grote pan. Laat de knoflook 3 min. stoven. Voeg de harissapasta toe en laat 2 min. bakken. Voeg de rijstazijn, de sojasaus en het spek toe. Laat 10 min. op hoog vuur bakken tot de saus indikt en karamelliseert.
Voeg de boter toe aan de aardappelen en breng op smaak met komijn, zout en peper. Prak de aardappelen fijn. Dien het spek op met de gekaramelliseerde saus en de puree van zoete aardappelen. Versier met bieslook.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
638 KJ
Energie
153 kcal
Vetten
10 g
Fats acid satured
4.4 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
3.5 g
Eiwitten
2.6 g
salt
0.52 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.