Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof beide aan in wat olie op een zacht vuurtje. Voeg er de tomaten aan toe en laat sudderen. Kruid met peper en zout en de cayennepeper. Bak het gehakt rul in wat boter op een laag vuurtje en voeg dan bij de tomatensaus.
Snij de aubergine in plakken van 0,5 cm.
Verwarm de bechamelsaus volgens de aanduidingen op de verpakking. Boter een ovenschaal in. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem. Leg daarop een laagje aubergineschijfjes. Kruid met peper en zout. Schep er de tomatensaus op en schenk er de witte saus over. Werk af met de kaas en zet 20 min. in de oven.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
634 KJ
Energie
152 kcal
Vetten
11 g
Fats acid satured
5.3 g
Koolhydraten
6.6 g
waarvan suikers
1.8 g
Eiwitten
6.5 g
salt
0.67 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.