Knolselder gevuld met quinoa, feta en fijne groentjes
Knolselder gevuld met quinoa, feta en fijne groentjes
Voorbereiding20 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil en snij de knolselder in 2 en nadien in 4. Kook ze 10 min. in gezouten water en giet af. Hol de knolselder uit.
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de quinoa in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Snij de paprika en de selder in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Bak de paprika, de ui, de knoflook en de selder in 2 el olie. Kruid met peper, zout en de tijm.
Verkruimel de feta. Meng de quinoa, het groentemengsel, het losgeklopte ei, de noten en de feta. Vul de knolselder met dit mengsel en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met een scheut olie en bak 20 min. in de oven. Maak een vinaigrette van 2 el olie en 1 el azijn en kruid met peper en zout. Breng de sla op smaak met deze vinaigrette. Haal de knolselder uit de oven en serveer met de salade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
474 KJ
Energie
113 kcal
Vetten
5.4 g
Fats acid satured
2.0 g
Koolhydraten
10 g
waarvan suikers
2.3 g
Eiwitten
4.6 g
salt
0.39 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.