Wintersalade met boerenkool, blauwe kaas, geroosterde groenten en pecannoten
Wintersalade met boerenkool, blauwe kaas, geroosterde groenten en pecannoten
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de ciabatta af. Hak de rozemarijn fijn. Pel en snij de ui in halve maantjes. Leg de ui, de butternut en de knolselder op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met de olie, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de rozemarijn toe en meng goed dooreen. Bak in +/- 20 min. goudbruin.
Plet de knoflook tot moes. Maak een vinaigrette van de mosterd, 1/4 van de honing, olie, knoflook en citroensap. Kruid met peper en zout. Giet de vinaigrette over de kool. Meng goed dooreen en laat marineren.
Verwarm de rest van de honing in een pan en meng er de noten door. Haal uit de pan en laat even afkoelen. Verbrokkel de kaas. Haal de groenten uit de oven en meng door de kool. Werk af met de kaas en noten en serveer met ciabatta.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
846 KJ
Energie
201 kcal
Vetten
14 g
Fats acid satured
3.5 g
Koolhydraten
14 g
waarvan suikers
4.8 g
Eiwitten
4.3 g
salt
0.74 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.