Gepaneerde pladijsfilets met verse tartaarsaus en broccolipuree
Gepaneerde pladijsfilets met verse tartaarsaus en broccolipuree
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil en snij de aardappelen in stukken. Zet ze samen met de broccoli onder water en voeg een snuf zout toe. Kook in +/-25 min. gaar tot ze zacht zijn. Breng in een kookpot water aan de kook en kook 1 ei per 2 personen in 10 min. hard.
Zet 3 bordjes klaar: een met bloem, een met de rest van de eieren en een met paneermeel. Kruid de vis en haal eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de paneermeel. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de vis in 5 min. aan beide kanten goudbruin.
Hak de kappertjes en dragon grof. Snij de augurk in heel kleine stukjes. Giet het kookwater af, laat het ei schrikken en pel. Plet het ei vervolgens met een vork. Meng de kappertjes, dragon, augurk en geplette ei met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen en broccoli af en plet met een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout tot puree. Serveer met de vis en de tartaarsaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
456 KJ
Energie
109 kcal
Vetten
5.2 g
Fats acid satured
1.3 g
Koolhydraten
8.8 g
waarvan suikers
0.8 g
Eiwitten
5.9 g
salt
0.32 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.