Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Breng in een andere kookpot ruim water met een flinke snuf zout aan de kook en blancheer de broccoli 3-4 min.
Plet de knoflook tot moes en snij de ui en het pepertje in kleine stukjes (ontzaad het pepertje = niet pikant). Hak de koriander grof.
Verwarm wat olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 min. aan. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Voeg de broccoli, ketjap manis en sesamolie toe. Roerbak 2-3 min. Voeg de rijst, pepertje en limoensap toe en meng goed dooreen. Roerbak nog 2 min. verder. Bak in een andere pan de spiegeleieren in wat olie op een middelhoog vuur. Verdeel de nasi goreng over de borden en serveer met de eieren en koriander.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
510 KJ
Energie
122 kcal
Vetten
3.7 g
Fats acid satured
0.84 g
Koolhydraten
16 g
waarvan suikers
3.2 g
Eiwitten
4.4 g
salt
0.38 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.