Parmezaankip met dragonpatatjes en geglaceerde worteltjes uit de oven
Parmezaankip met dragonpatatjes en geglaceerde worteltjes uit de oven
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de wortels in een ovenschaal en besprenkel met olie, tijm, honing, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 20 min. in de hete oven.
Was de aardappelen en snij ze doormidden. Doe in een kookpot en zet onder water. Voeg zout toe en kook in 20 min. gaar. Snij de kip in repen.
Klop het ei los. Meng de panko met de kaas. Kruid de kip en haal eerst door het ei en vervolgens door het pankomengsel. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de kip goudbruin in 7-8 min. op een laag vuur. Hak de dragon fijn. Giet de aardappelen af en bestrooi met dragon. Meng er een klontje boter door. Serveer met de kip en de worteltjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
557 KJ
Energie
132 kcal
Vetten
5.4 g
Fats acid satured
2.4 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
4.8 g
Eiwitten
8.9 g
salt
0.29 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.