Zalm teriyaki met wilde rijst, shiitake en beukenzwam
Zalm teriyaki met wilde rijst, shiitake en beukenzwam
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de sojasaus met de honing en sesamolie en giet over de zalmfilets. Laat 10 min. marineren. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar in gezouten water.
Leg de zalm in een ovenvaste schaal en bak in 10 min. saignant. Het binnenste van de zalm mag nog rosé zijn.
Snij de shiitake in repen, haal de beukenzwam uiteen en plet de knoflook tot moes. Snij de lente-ui in stukjes. Verwarm wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak de lente-ui 1 min. aan. Voeg de knoflook en champignons toe en roerbak 5 min. verder. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de rijst en zalm.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
599 KJ
Energie
143 kcal
Vetten
4.8 g
Fats acid satured
1.7 g
Koolhydraten
17 g
waarvan suikers
4.0 g
Eiwitten
7.1 g
salt
0.58 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.