Penne in een romige saus van paprika en rode piment
Penne in een romige saus van paprika en rode piment
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Snij de paprika’s in stukken en hou 1/2 paprika aan de kant. Verwijder de zaadlijsten van het piment en snij het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Giet de ui, het piment en de paprika's in een met bakpapier beklede ovenschaal, besprenkel met olie en bak 20 min. in de oven. Roer om tijdens het bakken. Haal de schaal uit de oven en mix de groenten met de bouillon tot een homogene saus. Verwarm de saus in een grote kookpot.
Kook de pasta volgens de aanduidingen op de verpakking. Giet af en meng door de saus. Roerbak nog 30 sec. op een hoog vuur.
Snij de 1/2 paprika in reepjes en bak ze in wat olie. Serveer de pasta met de pijnboompitten, de paprika en Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
742 KJ
Energie
176 kcal
Vetten
5.1 g
Fats acid satured
1.4 g
Koolhydraten
26 g
waarvan suikers
3.5 g
Eiwitten
6.1 g
salt
0.32 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.