Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de butternut en salie in een ovenschaal en besprenkel met olie, peper en zout. Meng goed dooreen en leg er de worsten bovenop. Schuif 25 min. in de hete oven.
Breng water aan de kook en los er de bouillonblokje in op. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verwarm wat olie in een kookpot en fruit de knoflook en de 1/2 van de ui op een zacht vuur 5 min. aan. Draai het vuur iets hoger, voeg de rijst toe en bak in enkele minuten glazig. Blus met de wijn. Draai het vuur terug lager en voeg, eens de wijn door de rijst opgenomen is, een pollepel bouillon toe. Roer en voeg een nieuwe pollepel toe van zodra de rijst droog wordt. Werk zo langzaam alle bouillon op en blijf regelmatig roeren. Dit duurt +/- 20 min. Bak in een pan met wat olie de rest van de ui en de oesterzwammen in 5 min. gaar. Kruid met peper en zout.
Snij de worst in stukjes en roer samen met de groenten en de 1/2 van de kaas door de risotto. Kruid met peper en zout. Serveer met de overgebleven kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
402 KJ
Energie
96 kcal
Vetten
4.5 g
Fats acid satured
1.6 g
Koolhydraten
9.2 g
waarvan suikers
0.5 g
Eiwitten
4.2 g
salt
0.8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.