Gebakken steak, groene pepersaus, salade van jonge sla en peulen
Gebakken steak, groene pepersaus, salade van jonge sla en peulen
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de suikererwten gaar gedurende 10 min. in kokend water. Hou warm.
Bak de frietjes in de oven op een ovenplaat en volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een klontje boter in een pan. Kruid de steak met peper en zout. Leg het vlees in de boter en laat 2-3 min. bakken. Draai de steak om en bak nog 2 min. verder voor ''saignant" en 3 min. voor "à point".
Verwarm de saus 5 min. op een zacht vuur. Hou warm. Maak een vinaigrette van 2 el olie en 1 el azijn, kruid met peper en zout. Breng de sla op smaak met deze vinaigrette. Serveer de steaks met saus, erwten, sla en frieten. Tip: vries de overgebleven, ongebakken frietjes in.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
485 KJ
Energie
116 kcal
Vetten
4.0 g
Fats acid satured
1.5 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
0.4 g
Eiwitten
8.2 g
salt
0.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.