Kipspiesjes met pindasausje, volkorenrijst, paprika en babymaïs
Kipspiesjes met pindasausje, volkorenrijst, paprika en babymaïs
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snij de ui in stukjes en plet de knoflook tot moes. Snij de kip in blokjes.
Prik de kippenblokjes op satéstokjes. Kruid met peper en zout. Verwarm wat olie in een pan. Bak de kip in 10 min. goudbruin. Maak de saus door de pindakaas te mengen met de 1/2 van het limoensap, de knoflook, de 1/2 van de sojasaus, de bruine suiker en het water.
Giet de rijst af en verwarm wat olie in een wok, op middelhoog vuur. Roerbak de ui 1 min. en voeg de paprika's en de maïs toe. Roerbak 5 -7 min. Besprenkel met de overgebleven sojasaus en limoensap. Kruid met peper en zout. Serveer met kip, rijst en pindasaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
498 KJ
Energie
119 kcal
Vetten
2.7 g
Fats acid satured
0.5 g
Koolhydraten
14 g
waarvan suikers
2.4 g
Eiwitten
9.2 g
salt
0.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.