Indiase dahl met zoete aardappel, butternut en rijst
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil en snij de aardappel in stukjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn. Spoel de linzen en laat uitlekken. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de ui, de knoflook en de gember op een laag vuurtje in wat olie. Doe er na enkele minuten de garam masala bij en bak even mee. Voeg er na enkele minuten ook de tofu bij. Roer goed om. Bak de aardappel en de butternut ook even mee.
Doe er de tomaten bij. Kruid met peper en zout. Meng goed. Doe er nu ook de kokosmelk bij en laat nog 15 min. pruttelen. Doe er 5 min. voor het einde de linzen bij. Voeg naar smaak wat extra garam masala toe. Serveer met de rijst en garneer met de koriander.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
447 KJ
Energie
107 kcal
Vetten
3.5 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
14 g
waarvan suikers
2.1 g
Eiwitten
3.7 g
salt
0.25 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.