Snij de kip in blokjes. Snij de paprika in reepjes en de uien in ringetjes. Blancheer de broccoli 5 min. in gezouten kokend water. Haal ze uit en laat ze schrikken onder koud water. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stoof de paprika op een laag vuur in wat olie. Doe er de broccoli bij. Kruid met peper en zout. Bak nog 5 min. verder en zet dan aan de kant. Bedek de kip met maizena. Bak ze op een laag vuur in wat olie. Kruid met peper en zout.
Maak de saus: pers de sinaasappelen en meng het sap met het water. Pers de knoflook bij en voeg er de sriracha en azijn aan toe. Breng aan de kook en doe er het bouillonblokje bij. Klop de maizena los in wat water. Voeg dit mengsel toe aan de saus en laat nog 5 min. doorkoken. Meng de kip en de groenten door de saus. Serveer met de rijst en garneer met de uien.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
449 KJ
Energie
107 kcal
Vetten
1.9 g
Fats acid satured
0.3 g
Koolhydraten
14 g
waarvan suikers
2.9 g
Eiwitten
8.0 g
salt
0.24 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.