Schil en snij de aardappelen in stukken. Snij de prei in ringen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij het spek in stukjes.
Bak het spek in een pan zonder vetstof op een hoog vuur. Verlaag het vuur als het spek gebakken is. Voeg er de ui en de knoflook aan toe zodat ze kunnen stoven in het vet van het spek. Voeg er dan de prei en aardappelen aan toe. Laat enkele minuten meestoven. Doe er de bloem bij en meng tot de bloem is verdwenen. Schenk er de visfond en de melk bij. Blijf roeren, de saus moet wat indikken. Laat +/- 15 min. koken.
Hak de peterselie fijn. Snij de vis in stukken. Leg de vis in de chowder wanneer de aardappelen beetgaar zijn. Laat nog 3 min. meekoken. Kruid met peper en zout. Garneer met de peterselie en serveer.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
280 KJ
Energie
67 kcal
Vetten
1.6 g
Fats acid satured
0.6 g
Koolhydraten
7.4 g
waarvan suikers
3.0 g
Eiwitten
5.2 g
salt
0.24 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.