Chowder met wijting, prei en aardappeltjes | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Chowder met wijting, prei en aardappeltjes

Chowder met wijting, prei en aardappeltjes

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
  1. Schil en snij de aardappelen in stukken. Snij de prei in ringen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij het spek in stukjes.
  2. Bak het spek in een pan zonder vetstof op een hoog vuur. Verlaag het vuur als het spek gebakken is. Voeg er de ui en de knoflook aan toe zodat ze kunnen stoven in het vet van het spek. Voeg er dan de prei en aardappelen aan toe. Laat enkele minuten meestoven. Doe er de bloem bij en meng tot de bloem is verdwenen. Schenk er de visfond en de melk bij. Blijf roeren, de saus moet wat indikken. Laat +/- 15 min. koken.
  3. Hak de peterselie fijn. Snij de vis in stukken. Leg de vis in de chowder wanneer de aardappelen beetgaar zijn. Laat nog 3 min. meekoken. Kruid met peper en zout. Garneer met de peterselie en serveer.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 280 KJ
Energie 67 kcal
Vetten 1.6 g
Fats acid satured 0.6 g
Koolhydraten 7.4 g
waarvan suikers 3.0 g
Eiwitten 5.2 g
salt 0.24 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • preiwit 400 g
  • aardappel 400 g
  • wijting 300 g
  • peterselie 5 g
  • sausbasis vis 190 ml
  • plakjes gezouten spek 3
  • ui 0.5
  • teentje knoflook 0.5

Niet inbegrepen in de box

  • bloem 2 el
  • melk 250 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • preiwit 400 g
  • aardappel 400 g
  • wijting 300 g
  • peterselie 5 g
  • sausbasis vis 190 ml
  • plakjes gezouten spek 3
  • ui 0.5
  • teentje knoflook 0.5

Niet inbegrepen in de box

  • bloem 2 el
  • melk 250 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout