Verwarm de oven voor op 220°C. Snipper de sjalot en de knoflook fijn. Rits de blaadjes tijm van de takjes. Halveer de spruitjes. Verspreid ze op een bakplaat en schenk er olie bij. Knijp er wat citroensap over en kruid met peper en zout. Roer en bak 20 min. in de oven, keer regelmatig om.
Doe wat olie in een pan en stoof er de spinazie in op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout en laat rustig slinken. Bak de aardappelen op hoog vuur in boter. Schud regelmatig op, tot de krieltjes goudbruin zijn.
Bak de champignons op hoog vuur in boter. Roer. Zet na 5 min. het vuur wat lager en bak de plantaardige stukjes even mee. Haal het mengsel uit de pan. Doe er opnieuw boter in en laat smelten op een zacht vuurtje. Stoof de sjalot en knoflook, blus met de room en zet het vuur hoger. Breng aan de kook. Doe er dan de champignons en plantaardige stukjes terug bij. Breng op smaak met de tijm, peper, zout en wat citroensap. Serveer met de spruitjes, de spinazie en de krieltjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
91 KJ
Energie
382 kcal
Vetten
4.6 g
Fats acid satured
2.3 g
Koolhydraten
6.2 g
waarvan suikers
1.3 g
Eiwitten
4.9 g
salt
0.29 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.