Blinde vinken met gestoofde prei en mosterdsaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Blinde vinken met gestoofde prei en mosterdsaus

Blinde vinken met gestoofde prei en mosterdsaus

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
  1. Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  2. Bak de blinde vinken in wat boter op een zacht vuurtje aan alle kanten, tot ze gaar zijn. Snij het preiwit in ringen. Stoof de prei in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Doe er een scheutje water bij zodat het niet aanbakt. Roer regelmatig. Kruid met tijm, peper en zout.
  3. Hak de peterselie fijn. Verwarm de room op een zacht vuurtje. Doe er al roerend de mosterd bij. Prak de gare aardappelen fijn met boter en meng er melk onder tot je een gladde puree bekomt. Kruid met peper en zout. Serveer de blinde vinken met de puree, de prei en het mosterdsausje. Garneer met peterselie.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 478 KJ
Energie 115 kcal
Vetten 5.9 g
Fats acid satured 2.9 g
Koolhydraten 11 g
waarvan suikers 3.9 g
Eiwitten 3.8 g
salt 0.40 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • mosterd op grootmoeders wijze 2 el
  • room 100 ml
  • Ardeense blinde vinken 2
  • preiwit 400 g
  • puree-aardappelen 500 g
  • peterselie 10 g
  • tijm 5 g

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • olijfolie
  • melk
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • mosterd op grootmoeders wijze 2 el
  • room 100 ml
  • Ardeense blinde vinken 2
  • preiwit 400 g
  • puree-aardappelen 500 g
  • peterselie 10 g
  • tijm 5 g

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • olijfolie
  • melk
  • peper
  • zout