Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
Bak de blinde vinken in wat boter op een zacht vuurtje aan alle kanten, tot ze gaar zijn. Snij het preiwit in ringen. Stoof de prei in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Doe er een scheutje water bij zodat het niet aanbakt. Roer regelmatig. Kruid met tijm, peper en zout.
Hak de peterselie fijn. Verwarm de room op een zacht vuurtje. Doe er al roerend de mosterd bij. Prak de gare aardappelen fijn met boter en meng er melk onder tot je een gladde puree bekomt. Kruid met peper en zout. Serveer de blinde vinken met de puree, de prei en het mosterdsausje. Garneer met peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
478 KJ
Energie
115 kcal
Vetten
5.9 g
Fats acid satured
2.9 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
3.9 g
Eiwitten
3.8 g
salt
0.40 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.