Kippenballetjes met rode pesto, courgette en spinazie
Kippenballetjes met rode pesto, courgette en spinazie
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Meng het kippengehakt met het paneermeel en een derde van de rode pesto. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongballetje.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de balletjes in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Stoof de courgetteblokjes aan in wat olijfolie op een laag vuurtje. Smelt er na enkele minuten de roomkaas bij en voeg er de rest van de rode pesto aan toe. Doe er de spinazie bij en laat slinken.
Giet de pasta af maar bewaar enkele lepels van het kookvocht. Giet de pasta en het kookvocht bij de roomkaas. Verwarm op een laag vuurtje. Kruid met peper en zout. Serveer de pasta met de gehaktballetjes en garneer met blaadjes basilicum.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
841 KJ
Energie
200 kcal
Vetten
8.0 g
Fats acid satured
2.1 g
Koolhydraten
20 g
waarvan suikers
1.5 g
Eiwitten
12 g
salt
0.34 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.