Verwarm de oven voor op de grillstand (200°C). Snipper de ui fijn. Halveer de spruiten. Snij de kip in fijne reepjes. Snij de mozzarella in plakken. Scheur de ciabatta in grove stukken en leg ze in een ingevette ovenschaal. Schuif de ovenschaal een vijftal min. onder de grill, of tot het brood een kleurtje heeft.
Stoof de ui aan in wat olie op een zacht vuurtje. Doe er de wortels en spruiten bij. Voeg na enkele minuten de champignons toe. Stoof enkele minuten verder. Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Meng goed en laat stoven op een zacht vuurtje tot de spruiten beetgaar zijn. Bak de kip goudbruin in olie op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
Doe de kip in de tomatensaus en schenk het geheel over het gegrilde brood. Verspreid de plakjes mozzarella over de saus en schuif de schotel 5 min. onder de grill of tot de kaas is gesmolten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
444 KJ
Energie
106 kcal
Vetten
3.4 g
Fats acid satured
1.0 g
Koolhydraten
8.4 g
waarvan suikers
2.8 g
Eiwitten
9.0 g
salt
0.44 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.