Risotto met komkommer, verse kruiden en mozzarella
Risotto met komkommer, verse kruiden en mozzarella
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Los hetbouillonblokjeop in het kokend water. Schil en snij de komkommer in kleine blokjes (vruchtvlees en pitjes).
Pel en snipper de ui. Laat de helft van de boter smelten in een stoofpot. Giet de ui erbij en laat smelten op een zacht vuur tot de ui glazig wordt. Giet de rijst erbij en laat nog 3 min. stoven. Bevochtig met de witte wijn en laat koken, onder voortdurend roeren, tot alle wijn is opgenomen. Giet de warme bouillon er beetje bij beetje bij, onder voortdurend roeren, gedurende 15 à 20 min. Giet er halfweg de gaartijd de eerder uitgelekte kikkererwten en 3/4 van de komkommerblokjes bij. Kruid met peper en zout. Snij de mozzarella in grote stukken en voeg toe met de rest van de boter. Meng en dek af. Laat 5 min. zwellen.
Serveer de risotto op borden en versier met de rest van de komkommer en fijngehakte peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
414 KJ
Energie
98 kcal
Vetten
3.5 g
Fats acid satured
2.2 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
0.6 g
Eiwitten
3.6 g
salt
0.44 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.