Kaasschnitzels met duxelles van champignons en gestoofd witloof
Kaasschnitzels met duxelles van champignons en gestoofd witloof
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Was en halveer de krieltjes. Kook ze gaar in licht gezouten water. Snij de champignons in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn en rits de tijm van de steeltjes.
Halveer het witloof en stoof gaar in wat boter op hoog vuur en verlaag dan het vuur. Kruid met peper en zout. Doe er een scheutje water bij en laat zachtjes stoven. Stoof ondertussen de ui en de knoflook aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg er de champignons aan toe. Breng op smaak met peper, zout, tijm en balsamicoazijn. Laat bakken tot ze zacht zijn en tot het vocht verdampt is. Roer regelmatig.
Bak de krieltjes in boter op hoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en peterselie. Bak de schnitzels aan beide kanten krokant in wat olijfolie op een zacht vuur. Serveer ze met de krieltjes en het witloof. Schep de duxelles van champignons op de schnitzels.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
369 KJ
Energie
88 kcal
Vetten
4.4 g
Fats acid satured
2.3 g
Koolhydraten
8.5 g
waarvan suikers
1.3 g
Eiwitten
3.0 g
salt
0.35 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.