Pel en snipper de ui fijn. Schil en rasp de gember. Schaaf met een dunschiller lange linten van de komkommer. Doe de rauwkostsalade bij de komkommerlinten en schenk er de witte wijnazijn bij. Schep goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Zet koud.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof de ui en de gember aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Doe er het gehakt bij en bak rul. Kruid met peper en zout. Meng er de gekookte rijst bij en breng verder op smaak met de sriracha. Meng goed.
Leg in een diep bord een bodem kropsla. Verdeel het rijst-gehaktmengsel en de koolsla erop. Bedruppel met olijfolie. Serveer met de komkommersalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
673 KJ
Energie
160 kcal
Vetten
9.3 g
Fats acid satured
2.7 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
1.2 g
Eiwitten
7.0 g
salt
0.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.