Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Schraap de wortelen en snij ze in even grote stukken als de aardappelen. Kook de wortelen met de aardappelen gaar in licht gezouten water. Hak de peterselie fijn.
Doe de bloemkoolroosjes in een bakblik en schenk er olijfolie bij. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Meng goed zodat ieder roosje bedekt is met olijfolie en kruiden. Stop het bakblik 15 min. in de oven.
Bak de boomstammetjes in boter gaar op een laag vuurtje. Prak de gekookte aardappelen en wortelen fijn met boter. Schep er de kaas en de peterselie onder. Meng er melk bij tot je een gladde puree bekomt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de wortelpuree met de geroosterde bloemkool en de boomstammetjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
540 KJ
Energie
129 kcal
Vetten
7.8 g
Fats acid satured
3.6 g
koolhydraten
7.4 g
waarvan suikers
2.8 g
Eiwitten
4.6 g
salt
0.4 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.