Pel en halveer de rode ui en snij in fijne maantjes. Snij de komkommer in blokjes. Scheur de blaadjes van de slaharten. Scheur de blaadjes peterselie van de takjes. Pers de knoflook uit boven de yoghurt en breng op smaak met het citroensap, olijfolie, peper en zout.
Meng het lamsgehakt met het ei, het paneermeel en de helft van de peterselie. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem een satéprikker en vorm er met het gehakt een spies rond. Bak de köfte gaar in de pan in wat olijfolie op een laag vuurtje. Warm het brood op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de sla op een grote schotel. Schik er de rode ui en de komkommerblokjes op. Leg er de köfte op en werk het geheel af met de resterende peterselie. Druppel er het yoghurtlooksausje over en geef er het brood bij. Eet samen uit de grote schotel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
635 KJ
Energie
152 kcal
Vetten
4.0 g
Fats acid satured
9.1 g
Koolhydraten
9.1 g
waarvan suikers
1.6 g
Eiwitten
7.1 g
salt
0.6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.