Geroerbakte rijst met sriracha en een spiegeleitje | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Geroerbakte rijst met sriracha en een spiegeleitje

Geroerbakte rijst met sriracha en een spiegeleitje

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Middelmatig
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Middelmatig
  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Snij de lente-ui in ringetjes, plet de knoflook tot moes en rasp de gember.

  2. Verwarm een scheutje arachideolie in een wok op een hoog vuur. Roerbak de lente-ui 2 min. en voeg de knoflook en gember toe. Bak nog 1 min. verder en voeg dan de wokgroenten toe. Roerbak nog 5 min. of tot de groenten beetgaar zijn. Meng de rijst erdoor en breng op smaak met sojasaus, sriracha en limoensap. Bak nog 2 min. verder.

  3. Verwarm ondertussen in een andere pan wat arachideolie op een middelhoog vuur en bak de spiegeleitjes in 2-3 min. gaar. Kruid met peper en zout. Schep de rijst op borden of in kommen en werk af met een spiegeleitje. Serveer met koriander en extra srirachasaus.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 502 KJ
Energie 120 kcal
Vetten 3.6 g
Fats acid satured 0.8 g
koolhydraten 16 g
waarvan suikers 2.7 g
Eiwitten 4.6 g
salt 0.97 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • volkoren rijst 150 g
  • lente-ui 0.25
  • teentje knoflook 1
  • wokgroenten 400 g
  • sojasaus 45 ml
  • sriracha saus (+ extra om erbij te serveren) 1 el
  • limoen 1
  • eieren 2
  • verse koriander 5 g
  • verse gember

Niet inbegrepen in de box

  • arachideolie
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • volkoren rijst 150 g
  • lente-ui 0.25
  • teentje knoflook 1
  • wokgroenten 400 g
  • sojasaus 45 ml
  • sriracha saus (+ extra om erbij te serveren) 1 el
  • limoen 1
  • eieren 2
  • verse koriander 5 g
  • verse gember

Niet inbegrepen in de box

  • arachideolie
  • peper
  • zout