Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Snij de lente-ui in ringetjes, plet de knoflook tot moes en rasp de gember.
Verwarm een scheutje arachideolie in een wok op een hoog vuur. Roerbak de lente-ui 2 min. en voeg de knoflook en gember toe. Bak nog 1 min. verder en voeg dan de wokgroenten toe. Roerbak nog 5 min. of tot de groenten beetgaar zijn. Meng de rijst erdoor en breng op smaak met sojasaus, sriracha en limoensap. Bak nog 2 min. verder.
Verwarm ondertussen in een andere pan wat arachideolie op een middelhoog vuur en bak de spiegeleitjes in 2-3 min. gaar. Kruid met peper en zout. Schep de rijst op borden of in kommen en werk af met een spiegeleitje. Serveer met koriander en extra srirachasaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
502 KJ
Energie
120 kcal
Vetten
3.6 g
Fats acid satured
0.8 g
koolhydraten
16 g
waarvan suikers
2.7 g
Eiwitten
4.6 g
salt
0.97 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.