Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
Snij de lente-ui en het Spaans pepertje in dunne ringetjes. (Indien je het liever wat minder pikant hebt, ontzaad het pepertje dan eerst). Snij de shiitake in schijfjes. Plet het citroengras, zodat het aroma vrijkomt. Snij de vis in grote stukken.
Verwarm wat olie in een wok op een hoog vuur. Voeg de lente-ui en Spaans pepertje toe en roerbak 2 min. Voeg nu de shiitake toe en roerbak 2 min. verder. Blus met de visbouillon en voeg het citroengras, de vissaus, de suiker en het limoensap toe. Leg voorzichtig de stukken vis in de bouillon en laat 5-7 min. pruttelen op een zacht vuur, of tot de vis net gaar is. Verdeel de noedels over de kommen en schep er de Thaise vissoep overheen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
242 KJ
Energie
58 kcal
Vetten
0.9 g
Fats acid satured
0.2 g
Koolhydraten
6.7 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
4.7 g
salt
1.9 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.